O NAS

Jedzenie w terenie to miejsce, w którym prezentujemy różne sposoby przyrządzania wegetariańskich oraz wegańskich potraw w najlepszej kuchni świata –
w naturze.

Mam na imię Nina -  tworzę przepisy, gotuję
i komponuję dania na talerzu. Mój mąż Grzegorz rąbie drewno, rozpala ogień i przygotowuje paleniska. Nasze maluchy: Franio i Jagódka testują smakołyki i towarzyszą nam w kulinarnych wydarzeniach.

 

Oprócz tradycyjnych spotkań przy stole organizujemy kolacje typu ‘secret supper’. Podstawową różnicą jest to, że na secret supper poznajemy jedynie ogólną lokalizację kolacji, a dokładny adres zostaje ujawniony 24 h przed wieczerzą. Samo menu natomiast poznajemy dopiero w momencie zasiadania przy stole. My osobiście informujemy również na samym początku, czy kolacja będzie wegetariańska czy wegańska.

 

To taki pop-up kolacyjny, popularny w Stanach Zjednoczonych. To pomysł na wyprowadzenie ludzi z typowego środowiska restauracji w teren - ponieważ w naszym przypadku kolacje odbywają się na zewnątrz, gdzie w otoczeniu magicznej przyrody łączą się ze sobą smaki, tekstury, dźwięki i zapachy. Zbieramy wszystkie te elementy razem w każdej z naszych kolacji.

Prowadzimy warsztaty, organizujemy wydarzenia typu yoga brunch, podczas których pobudzamy i karmimy ciało na świeżym powietrzu. Spotykamy się z dziećmi i ich rodzicami na wspólnych piknikach urodzinowych i kinie plenerowym.

Łączymy jedzenie z podróżą, zachęcamy ludzi do gotowania na łonie natury, kultywując tradycję biwakowania. Chętnie poznajemy nowych ludzi, gromadząc się przy żywym ogniu, lokalnym jedzeniu
i dobrym winie.

© 2023 by The Art of Food. Proudly created with Wix.com